Impossible Foods to marka, która zajmuje się produkowaniem roślinnych zamienników dla mięsa. Amerykańska firma zapowiedziała, że wkrótce w jej ofercie znajdą się kiełbaski Impossible Sausage, które będą idealnym produktem na grilla. Występować będą w trzech smakach!
Impossible Sausage będą idealne na grilla
Amerykańska firma produkująca roślinne zamienniki mięsa zapowiedziała, że wkrótce jej oferta produktów poszerzy się o kiełbaski Impossible Sausage. Impossible Foods, bo właśnie o tej marce mowa ogłosiła, że nowe produkty będą dostępne w trzech smakach: Bratwurst, Italian i Spicy. Kluczem do sukcesu ma być odpowiednia mieszanka przypraw.
Przeczytaj także: Napój z ziemniaka wkrótce trafi do Polskich sklepów?
Nowe kiełbaski mają być produktem, który można zarówno gotować, smażyć, piec i grillować na otwartym ogniu. Producent wierzy, że kiełbaski będą smakować wyśmienicie niezależnie od tego, jak zostaną przygotowane. Impossible Sausage mają skwierczeć i chrupać, tak przynajmniej twierdzi Laura Kilman, dyrektor ds. rozwoju nowych produktów marki.
Impossible Foods dla miłośników grillowania
Impossible Sausage mają być produktem skierowanym do miłośników grillowania, którzy z różnych powodów zdecydowali się na porzucenie swoich mięsnych zwyczajów. Kiełbaski mają oferować sporo białka, ponieważ na porcję wynosi ono do 12 gram. Charakteryzować się będą również mniejszą ilością tłuszczu niż tradycyjne wyroby.
Do produkcji kiełbasek czy innych produktów roślinnych zużywa się o 80 proc. mniej wody. Warto podkreślić, że Impossible Foods w swoich produktach wykorzystuje głównie białko sojowe.
Źródło: Impossible Foods